Låga löner, osäkra jobb, nedskärningar och en dyster framtid – så här ser det ut i många kommuner runtom i världen. Finns det en väg bort från nedskärningar som inte handlar om att tigga och muta storföretag att komma utifrån och investera?

Från Clevland i Ohio till Preston i England och Skottland experimenterar bland annat kommuner och regioner med att investera mer offentliga resurser i företag som ägs lokalt och i folkhälsa. De kallar detta arbetssätt för ”Community Wealth Building” (på svenska, lokalt gemensamt välståndsbygge) och det vinner mark runt om i världen.

I detta avsnitt av The Laura Flanders show görs en djupdykning i ”Community Wealth Building” och dess inverkan på individers och samhällens välbefinnande hittills. Hur fungerar denna modell där andra har misslyckats, och är det nu dags för fler samhällen att pröva modellen?

– Detta handlar inte bara om ett litet pilotprojekt här och där. Det handlar om att omkoppla det ekonomiska systemet för social, ekonomisk och ekologisk rättvisa, säger Neil McInroy.

Titta på programmet här:

Obs! Du kan slå på autogenererad text på engelska med hjälp av kugghjulet nere till höger.

av Admin