Boken Fearless Cities – A Guide to the global Municipalist Movement (2019) har nu översatts och getts ut på finska!

Det är KSL Studiecenter (Finlands motsvarighet till ABF) som tagit initiativ till översättningen och get ut boken med finansiellt stöd från Konsumentskyddsstiftelsen. Boken finns tillgänglig på nätet i pdf-format för gratis nedladdning här: https://www.ksl.fi/julkaisut/pelottomat-kaupungit-munisipalistisen-liikkeen-opas/ Tryckta böcker erbjuds gratis till de som vill ordna studiecirkel på boken, och kommer till hösten förhoppningsvis också gå att beställa från KSL:s hemsida.

Jukka Peltokoski på KSL har haft hand om projektet och även skrivit ett förord till den finska utgvivningen. Vi bad honom berätta lite om varför han ville ge ut boken på finska just nu, vad han hoppas att boken kan bidra med, och vad de har för planer med boken framöver:

”Jag ser den municipalistiska rörelsen först och främst som en öppning för en ny kommunalpolitik. Det som gör municipalismen så spännande är den okonventionella allians mellan aktivism och partipolitik som den bygger på. Det är heller ingen tillfällighet att jag ville få boken översatt just nu när kommunalvalet närmar sig.

Min förhoppning är att boken ska stimulera till ett förnyat intresse för kommunpolitik på vänsterkanten, både inom och utanför partipolitiken, och blåsa liv i den lokala politiska fantasin. Boken är verkligen ett ymnighetshorn av praktiska exempel! Jag hoppas att ett municipalistiskt tänkande kan ena vänstern på bred front.

Under hösten kommer vi att anordna diskussioner om boken. Förhoppningsvis bildas det också studiecirklar med boken som utgångspunkt. Där är det en fråga om självorganisering. KSL Studiecenter står för böckerna, så hör av dig om du är intresserad av att ordna en studiecirkel om boken på finska!”

Bilden visar en klimatdemonstration, för att illustrera hur många rörelser fokuserar på att protestera, vilket är nödvändigt. Men samtidigt måste vi hitta vägar att driva på ett för ett positivt program med fokus på det samhälle vi vill bygga.

Är du nyfiken på att lära dig mer om initiativen för att demokratisera krisen och göra människor delaktiga i omställningen? Då ska du inte missa kursen Orädda städer och bygder, som ges i höst på Färnebo folkhögskola. Kursen är en distanskurs på 25%. Den går att söka fram till 15 juni.

Läs mer och ansök idag här!

av Admin